Biokaasua jätteistä

Biolinja Oy Uusikaupunki käsittelee Uudenkaupungin Munaistenmetsän biokaasulaitoksella maatalouden, teollisuuden ja yhdyskuntien orgaanisia jätteitä. Biokaasun lisäksi laitoksella tuotetaan kiinteitä ja nestemäisiä kasvuravinteita.

Biokaasulaitos toimii osana kestävän tuotannon mallin mukaista kalankasvatusta ja kasvihuoneviljelyä. Kokonaisuuteen kuuluu myös biokaasulaitoksen vieressä sijaitseva bioöljyn tuotantolaitos.

Biokaasulaitos

Munaistenmetsän biokaasulaitoksessa käsitellään yhdyskuntien, elintarviketeollisuuden ja maatalouden orgaanisia jätteitä, joista biokaasuprosessissa muodostuu biokaasua ja eloperäisiä kasvuravinteita. Biokaasusta tehdään sähkö- sekä lämpöenergiaa.

Kasvuravinteet

Biolinja tuottaa sekä nestemäisiä kasvuravinteita että puutarha- ja maanrakennukseen soveltuvaa kiinteää maanparannusmateriaalia.

Munaistenmetsän biokaasulaitoksella ei käsitellä yhdyskuntien jätevesilietteitä, joten kasvuravinteet ovat puhtaita ja turvallisia käyttää. Nestemäinen orgaaninen lannoitevalmiste Biolinjan Kasvuvoimavesisoveltuu käytettäväksi myös luomuviljelyssä.

Biolinja Oy Uusikaupunki

Puh. 044 712 2002

Käyntiosoite ja postiosoite:
Kaatopaikantie, 23500 Uusikaupunki